Frankrijk in beeld

Voor we Scandinavië induiken nog even dit: vorig jaar spendeerden we ook nog anderhalve maand in Frankrijk. Bijna vergeten dat daar ook nog beelden van waren. Deze zijn digitaal stof blijven vergaren op mijn harde schijf, tot nu.

Bij deze geen uitgebreide blog, maar wel onze reis van april-mei 2023 in beeld. Althans van de momenten waarop ik mijn reflex camera bovenhaalde.

Longeau-Percey

We beginnen onze reis in de Haute-Marne, bij een pittoresk ‘reservoir’ in Longeau-Percey, perfect om een paar dagen te genieten en naar de vogels te turen… Uiteraard kan je er ook helemaal rondwandelen.

Ambert

In Ambert ontdekten we een aantal interessante historische rijtuigen en locomotieven, en dan kan ik mijn innerlijke nerd natuurlijk niet bedwingen (Nikki ook niet trouwens, topvrouw). Je kan er ook een toeristentrein nemen, deze zie je hieronder op de derde foto.

Even gewoon uitrusten en in de zon zitten…

In Banne, Route du Mazel, bovenop een heuvel. Heel rustig, tot we plots een gratis airshow kregen van twee Mirage 2000 gevechtsvliegtuigen die hun dogfighting skills aan het oefenen waren.

Caixas

In en rond Caixas spendeerden we enkele dagen met Kai, onze travelbuddy van de voorbije jaren.

Thuès les Bains

De naam zegt het al. Verborgen in de heuvels vind je klein maar gezellige hot springs… Kai leidde ons erheen, hij komt er al jaren.

Ansignan Aquaduct

Onderweg vanuit Pyreneën richting Carcasonne hielden we even halt om van het landschap te genieten en een oude aquaduct van naderbij te bekijken.

Monpazier

Als we één ding appreciëren in Frankrijk dan zijn het kleine authentieke dorpjes. Monpazier is daar zeker eentje van, al is het er wel een tikkeltje toeristisch…

De citadel van Blaye

We zitten ondertussen aan de monding van de Dordogne. De citadel van Blaye is zeker een bezoekje waard

Verderop geniet Siggy van het uitzicht tussen de Oesterboeren
We hebben al op slechtere plekjes gestaan

Overnachten deden we dus aan de oever van de Seudre. Nu, je kan het bezwaarlijk een oever noemen want rond de rivier is het bezaaid met oesterkwekerijen.

Bretagne

We kruipen langszaam weer omhoog. Een stukje Frankrijk dat we nog niet eerder bezochten: Bretagne. We beginnen met een toeristische trekpleister, maar toch de moeite om eens door te wandelen: Pornic.

La Pointe du Raz

De zee is ruw en onstuimig rond La Pointe du Raz, een geliefkoosd beeld in menig boek over Bretagne. De vuurtoren staat een eind in zee om de vaartuigen (vroeger) te behoeden voor de ondiepe rotsen en sterke stroming. Gelukkig hadden wij toen strakke zon op onze bol! De ruwe kust moet hier niet onderdoen voor de kusten van Galicië in Noord-Spanje.

Eens mezelf fotograferen…
Het huisje lijkt erop gephotoshopt maar dat is het dus niet!

Douarnenez

Wie meer wil weten over de geschiedenis van sardientjes in blik is in Douarnenez op de juiste plek. Deze stad bruiste ooit onder de visvangst en de uitvinding van ingeblikte vis. Vandaag is het eerder een toeristische halte, maar het is nog steeds fijn vertoeven buiten het hoogseizoen.

Huelgoat

Geen idee hoe je ’t uitspreekt, maar afsluiten doen we in Huelgoat. Waar je kan afdalen in de grot van de Duivel… Verder volgt een korte wandeling een stukje van de Argent. Het bos achter Huelgoat en langs de Argent is gevult met mythes en legendes, dankzij de aanwezige grot, grote rotsblokken en menhirs… Ik waande mij alvast net in het woud van Asterix & Obelix.

Ziezo, je bent door mijn selectie van Frankrijk 2023 geloodst. Hopelijk heb je ervan genoten! Laat gerust in de comments weten welke foto jouw favoriet is!

Eén reactie

  1. waanzinnig mooie foto’s!!!!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *